NOORD-HOLLAND

Lijsttrekker: Wil van Soest

Wil van Soest is met haar 82 jaar misschien wel de oudste provinciale lijsttrekker aller tijden. Zij is het populaire gemeenteraadslid van de Partij van de Ouderen in Amsterdam en heeft twintig jaar politieke ervaring in Noord. Daar kreeg ze bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 liefst 7752 stemmen!

Wil van Soest met Martin van Rooijen (lijsttrekker Eerste Kamer, links) en Henk Krol (partijleider, rechts)

De Partij van de Ouderen is in zee gegaan met 50PLUS als de ijzersterke combinatielijst 50PLUS/Partij van de Ouderen. Wil van Soest staat op de eerste plaats van de lijst in Noord-Holland en Hylke ten Cate uit Haarlem op plaats 2. Hylke is de kieswetspecialist van Nederland en vanaf de oprichting betrokken bij 50PLUS.

Wil van Soest kun je niet in een links of rechts hokje te plaatsen. Volgens haar moeten er veel meer sociale huurwoningen worden gebouwd. Zij is voor armoedebestrijding en tegen bezuinigingen in de zorg en warm pleitbezorger van bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer en kleinschalige zorgwoningen voor ouderen.

► Kijk ook op de website van 50PLUS Noord-Holland: klik hier

v.l.n.r.: Hylke ten Cate , Wil van Soest, Martin van Rooijen en Martine BaayEnkele andere speerpunten van 50PLUS Noord-Holland:

Schiphol: 50PLUS heeft het onderzoek naar Schiphol in zee verwelkomd en dat standpunt nationaal en in zowel Noord- als Zuid-Holland uitgedragen. Het huidige Schiphol is vol en gezondheidsaspecten verdienen meer aandacht.

Circuit Zandvoort: Niet uitsluiten, maar zeer strenge randvoorwaarden rond bereikbaarheid en geluidsoverlast.

Natuur: gebieden waar mogelijk verbinden. Overwoekeren door nieuwe bomen tegengaan, maar niet massaal kappen van allochtone bomen als naaldbossen.

A8/A9: zoeken naar een compromis dat Krommenie ontlast en veenweidegebied inclusief Stelling van Amsterdam, locatie Assendelft spaart.

Verbinding Alkmaar – Den Helder zowel per weg (N9) als per spoor (verdubbeling Schagen – Den Helder) verbeteren.

Windmolens: niet op land, waar ze allerlei overlast geven (geluid en slagschaduwen).

20 MAART: STEM 50PLUS!

Op de grote foto: Wil van Soest met Martin van Rooijen (lijsttrekker Eerste Kamer, links) en Henk Krol (partijleider, rechts)

Kleine foto v.l.n.r.: Hylke ten Cate (runner up 50PLUS Noord-Holland), Wil van Soest (lijsttrekker 50PLUS Noord-Holland), Martin van Rooijen (lijsttrekker Eerste Kamer) en Martine Baay (Eerste Kamerlid en nummer 2 op de lijst van 50PLUS)