De partij 50PLUS kent een Stichting die onder meer als doel heeft de ondersteuning van de politieke vereniging 50PLUS. De naam ervan is Stichting Vrienden van 50PLUS.

Doelstelling van de Stichting: de ondersteuning van de politieke vereniging 50PLUS, het verspreiden van het gedachtegoed van 50PLUS en het bevorderen van het functioneren van 50PLUS als vereniging in de ruimste zin.

De stichting Vrienden van 50PLUS beschikt over een ANBI-status. Dat betekent dat een eventuele vrijwillige bijdrage door de Belastingdienst wordt aangemerkt als gift. Daarmee zijn de bijdragen vanaf een drempelbedrag belastingaftrekbaar. Dat maakt een bijdrage fiscaal aantrekkelijk.

Hieronder de informatie die voor de ANBI-status van belang zijn

1.Naam van de instelling : Stichting Vrienden van 50PLUS.

2.RSIN nummer : 853900942.

3.E-mailadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4.De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan zijn: het aantrekken en het aanwenden van financiële middelen voor het voeren van
verkiezingscampagnes en het laten doen van wetenschappelijk  onderzoek of publieke enquêtes.

5.De namen van de bestuurders: Martin van Rooijen (voorzitter),  Cees Steendam (penningmeester), Henk Baay (secretaris, op eigen verzoek per 1 november 2019 afgetreden).

Donateur worden om idealen van 50PLUS te verwezenlijken.

Met uw steun als donateur kunnen wij onze idealen omzetten in daden. Elk bedrag is welkom. Wij hopen dat wij op uw steun mogen rekenen!

U kunt uw bijdrage aan Vrienden van 50PLUS overmaken door een bedrag te storten op bankrekening NL 20 INGB 0006458405 ten name van Stichting Vrienden 50PLUS te Hilversum, onder vermelding van 'Donatie Stichting Vrienden 50PLUS'.

Periodieke schenking

Bij een periodieke schenking is uw donatie volledig aftrekbaar. Het is wel van belang dat u dit goed vastlegt. Dit kan op twee marineren t.w.:

  • Door middel van een schriftelijke overeenkomst tussen u en de Stichting Vrienden van 50PLUS. Aan het sluiten van deze overeenkomst zijn geen kosten verbonden of,
  • Bij bedragen hoger dan €1.000, - per jaar door middel van een notariële akte. Ook aan het sluiten van deze overeenkomst zijn voor u geen kosten verbonden. 

Wilt u direct op deze manier schenken aan Vrienden van 50PLUS? Klik HIER voor een concept notariële akte, mogelijk gemaakt door Schenkservice. De kosten hiervan worden door Vrienden van 50PLUS gedragen.

Giften vanaf € 4.500,- Ook Vrienden van 50PLUS is wettelijk verplicht giften van bedrijven boven de € 4.500, - openbaar te maken in de financiële verantwoording van de Stichting Vrienden van 50PLUS.

Aan donaties aan 50PLUS kan geen enkel recht worden ontleend.    

Voor meer informatie kunt u bij de Belastingdienst terecht.