Nieuws van het Hoofdbestuur

Jan Nagel - Foto: Geert van TolCONCEPT-VERKIEZINGSPROGRAMMA KOMT MAANDAG

Het was de bedoeling vandaag het concept-verkiezingsprogramma aan alle leden te sturen en te publiceren. Op verzoek van de campagnecommissie is dit uitgesteld tot komende maandag om campagnetechnische redenen. Het Hoofdbestuur heeft het verzoek tot een kort uitstel ingewilligd. De programmacommissie onder leiding van prof. dr. Erik de Graaff is enthousiast over de vorderingen en eensgezindheid. Dat geldt ook voor lijsttrekker Liane den Haan.

PROCEDURE VERKIEZINGSPROGRAMMA

Omdat de procedure al eerder gewijzigd was, volgt hier volledigheidshalve het schema tot aan de ALV op 12 december.
• Maandag 9 november: leden ontvangen het conceptprogramma en kunnen moties/amendementen indienen gedurende 14 dagen (HHR art. 5.2.3)
• Maandag 23 november. Laatste dag indienen moties/amendementen. Hierna behandelt het HB de amendementen en stelt na overleg met de programmacommissie het programma vast (HHR 5.2.3 en 5.2.7)
• Het HB legt het vastgestelde programma ter instemming (ja/nee) aan de Ledenvergadering voor op 12 december. Dit programma kan niet meer geamendeerd worden.
Besproken wordt nog een extra bijeenkomst te organiseren voor het stellen van vragen. Hierover volgt a.s. maandag nader bericht.

OPROEP AAN DE INDIENERS

Vooropgesteld dat het recht op indienen van amendementen en moties op geen enkele manier ingeperkt mag worden, doet het HB een oproep aan de leden zorgvuldig van dit recht gebruik te maken. De laatste tijd is er een gewoonte ontstaan dat sommige en vaak dezelfde leden een grote hoeveelheid voorstellen indienen. Om de behandeling werkbaar te doen zijn, wordt gevraagd zo mogelijk op hoofdlijnen te reageren. Kleinere zaken en redactionele wijzigingen kunnen per e-mail ingediend worden en zullen vervolgens behandeld worden. Eensgezind en met enthousiasme gaan we daarna de verkiezingstijd en strijd in!

Namens het Hoofdbestuur,

Jan Nagel
voorzitter

© 6 november 2020