Toegang Verkeerspark 'geblockt' met betonblokken en hekken

Het Verkeerspark bij het TT Circuit is geblokkeerd. Er staan hekken voor de toegang naar het parkeerterrein en er liggen betonblokken.
Daarmee is gehoor gegeven aan de oproep van 50PLUS in Assen. De fractie wilde het verpauperde park zo snel mogelijk in de hekken hebben, vanwege 'levensgevaarlijke toestanden'. En dit moest gebeuren nog voordat de TT echt zou losbarsten. "Want met al die TT-campings eromheen moet je er niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren", zei raadslid Dries Zwikker.


Slagaderlijke bloeding
Zo kan iedereen volgens 50PLUS zomaar het terrein opkomen. Gevaarlijk, omdat sommige plekken bezaaid liggen met grote stukken glas van stukgeslagen ramen. Ook steken in de raamkozijnen van het vroegere parkrestaurant scherpe stukken glas uit. Omdat er vaak jeugd rondhangt om te chillen, zag Zwikker het al gebeuren dat iemand er een slagaderlijke bloeding oploopt. "Het zal je kind maar zijn", zei hij.

Hekwerk en beton
De zorg van 50PLUS is nu opgepikt. De toegangsweg vanaf De Haar naar het terrein van het vroegere Verkeerspark is inmiddels volledig afgesloten met betonbakken, betonblokken en een dranghek. Vervolgens zijn er voor de vroegere hoofdingang van het attractiepark hekken geplaatst. En dat wordt nog eens extra beveiligd met betonblokken ervoor.

Het is onduidelijk of eigenaar Herman Jasper daar nu zelf voor gezorgd heeft, of dat de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe heeft ingegrepen. In elk geval is de gemeente Assen er volgens een woordvoerder niet bij betrokken geweest.

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma