stroomschemakleinKlik HIER voor het contact-overzicht 

en HIER voor de folder met meer informatie.

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? 

 Bel ons op 040-2382435

Ons meldpunt helpt U graag verder!

De prijsverhoging in 2019 is vooral een doorberekening van de hogere rijksbelasting voor het storten en verbranden van afval, van € 13 naar € 31 per ton afval, om het hergebruik te bevorderen.

Maar hoe goed de vuilophaaldienst zijn werk doet, wordt niet gedeeld met de inwoners. Interne rapportage beperkt zich tot maandelijkse steekproeven, uitgewerkt in een beeld-lat. De inwoner kan participeren in deze beeld-lat monitor via het "Kijk Mee" instrument. De folder met meer informatie hierover wordt binnenkort opnieuw op de gemeentelijke website geplaatst. 

50PLUS is van plan om na het reces een gesprek met de CURE en de raad aan te gaan om het plan van aanpak OOK voor de inwoners in beeld te brengen.

lees ook:

https://studio040.nl/nieuws/artikel/50plus-maak-afval-in-de-stad-beter-meetbaar

kadernota 2020 speech

Voorzitter, 50PLUS zal voor deze kadernota positief stemmen en samen met de raad en het college B&W inzet geven om een leefbare, gezonde en veilige stad te worden, te zijn en te blijven!

  1. Eind 2020 het weerstandsvermogen minimaal gelijk is aan de stand van eind 2019.
  2. Minimaal 10 extra boa’s voor handhaving in 2020 ten opzichte van 2019.
  3. In 2020 is er in elke wijk een ontmoetingspunt gerealiseerd. waar iedere inwoner terecht kan voor alle vragen oa over serviceverlening van de gemeente, ontspanning en samenzijn.
  4. Dit ontmoetingspunt wordt gefaciliteerd en financieel ondersteund door de gemeente.
  5. Bij bouwplannen speciale projecten voor senioren voorrang krijgen
  6. Eind 2020 zijn er 10% minder gebruikers van de voedselbank. Tov 2018
  7. De gehele coalitie periode blijft er gratis vervoer voor minima bestaan.
  8. Ondanks dat er geen doelgroepenbeleid is meer aandacht te geven aan ouderen en mensen met een beperking. Zoals het VN verdrag voorschrijft.
  9. Voor mensen die een levenslange zorgvraag hebben wordt de indicatie termijn daarop afgestemd. Met een minimum van 5 jaar.
  10. Als laatste maar zeker de belangrijkste dat in 2020 de verdeling van het geld bestemd voor zorg past bij de vraag van onze inwoners. De zogenaamde budgetplafonds.

 

Per 1 augustus 2018 is de Stichting 50PLUS Gemeenteraad Eindhoven opgericht onder RSIN: 8590.56.430
Ons contactadres: postbus 90150, 5600RB Eindhoven 
Als onbezoldigd bestuur zijn aangesteld
Voorzitter: H. Joosten
Secretaris: H. van Acquoij
Penningmeester: P. der Kinderen
Het bestuur is te reiken onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragenijn wij te bereiken onder 040-2382435. 

50PLUS Eindhoven komt op voorLogo 50PLUS Eindhoven FB de belangen van alle inwoners van Eindhoven, met de nadruk op de 50-plussers. 50PLUS Eindhoven wil dat iedere inwoner van Eindhoven kan meedoen en niemand zich buitengesloten voelt. We willen een veilige stad waar mensen samen wonen, leven, werken en recreëren.

50PLUS Eindhoven streeft naar een stad zonder tweedeling. Waarin iedereen volledig meetelt en wordt gewaardeerd.

Lees meer...

Subcategorieën