Logo 50plusGLDWaar gaat het de betrokken voorzitters om?

Zijn de voorzitters in deze coronatijd tegen digitaal stemmen of per post stemmen?

Nee, natuurlijk is niemand daar tegen. Alle leden moeten kunnen stemmen. De leden die een e-mailadres hebben digitaal, leden die dat niet hebben per post.
Maar het moet wel eerlijk en open gebeuren.

Hoe zorg je daar voor?
Je benoemt net als bij een gewone ledenvergadering een onafhankelijke stemcommissie. Die controleert het bedrijf dat de digitale stemming verzorgt en checkt of mensen niet meer dan één keer kunnen stemmen. De stemcommissie opent ook de enveloppen waarin de poststemmen zitten en telt die. Zo wordt er voor gezorgd dat iedere stem telt en dat niemand buiten de stemcommissie weet hoe iemand gestemd heeft. Als dat gebeurt is, publiceert de stemcommissie hoeveel leden gestemd hebben, hoeveel voor de ene kandidaat waren, hoeveel voor de andere en wie dus verkozen is.

Lees meer...

Logo 50plusGLDOpen brief van donderdag 9 april 2020 aan de provinciale voorzitters, hoofdbestuursleden en vertegenwoordigers van 50PLUS in de Eerste en Tweede Kamer.

Sollicitatie en ethiek

Ik moet het toegeven, alhoewel ik als manager bij Achmea honderden sollicitatiegesprekken heb gevoerd met kandidaten voor functies, is het zelf solliciteren naar een nieuwe functie best spannend.

Je weegt de functiebeschrijving en het functieprofiel van de functie waarop je wilt solliciteren af tegen je eigen vaardigheden en ervaring, waarna je een besluit neemt om daadwerkelijk te gaan solliciteren, in mijn geval naar een plek op de kieslijst voor de Tweede Kamer. Vervolgens update je de eigen CV en stuurt deze samen met een motivatiebrief naar het daarvoor speciaal ingerichte mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Logo 50plusGLDBeste leden van 50PLUS Gelderland,

Een meerderheid van de voorzitters van de Provinciale Besturen van 50PLUS heeft het vertrouwen opgezegd in de voorzitter van het Hoofdbestuur, dhr. Geert Dales. Ik wil u graag uitleggen waarom dit is gebeurd.  

Open, eerlijk en transparant 

Alle voorzitters zijn van mening dat een bestuur, en zeker de voorzitter van het Hoofdbestuur (HB) open, eerlijk, integer en transparant dient te handelen. Verder verwachten wij dat in een democratische vereniging door het Hoofdbestuur serieus omgegaan wordt met de adviezen van de Provinciale voorzitters. Helaas moeten wij constateren dat de partijvoorzitter met de mond het hier mee eens is, echter niet met zijn daden. Dat was voor de meerderheid van de Provinciale voorzitters de reden het vertrouwen in hem op te zeggen. 

Lees meer...

regenboogIn het laatste deel van onze drieluik over hoe de fractie van 50PLUS Gelderland de “corona tijd” ervaart komen Chrétien Mali en Hanneke ten Brinke aan het woord.

Chrétien:

Naast mijn werk voor 50PLUS werk ik ook bij een netbeheerder. En dat is vooral wennen aan de nieuwe situatie. Vanuit huis werken is op zich niet erg, maar ik mis het persoonlijke contact. Overleggen via Skype of andere diensten is toch heel anders.
Daarnaast mis ik ook wel structuur. Normaal ga ik geregeld naar de sportschool of het zwembad. Het thuissporten zit nog niet helemaal in mijn systeem.

Lees meer...

Logo 50plusGLDBeste leden van 50PLUS Gelderland,

Het Bestuur was voornemens de eerstvolgende Provinciale Algemene Vergadering eind mei te houden.

Vanwege het coronavirus hebben we besloten de ledenvergadering op te schorten. We wachten de ontwikkelingen hierover af. Wanneer de exacte datum bekend is, zullen wij u nader informeren. Wij rekenen op uw begrip.

Bestuur 50PLUS Gelderland

regenboogIn het tweede deel van onze drieluik over hoe de fractie van 50PLUS Gelderland de “corona tijd” ervaart, komen Leendert Lodder, Theo Weijers en Leo Kok aan het woord.

Leendert:

Wat doe je, als mens, als politicus, als bezorgde vader en opa in deze dagen van als maar nieuwe ontwikkelingen, berichten uit binnen- en buitenland over als maar stijgende besmettingen en overlijdensgevallen als gevolg van de coronacrisis?

Tja, ook ik ben grotendeels gekluisterd aan huis. Dan word je wereld wel heel erg klein. Je komt dan wel tot gedachtestromen die anders nooit zouden zijn ontstaan. Wat zijn die gedachten dan? Heel veel, maar ik wil toch een paar specifieke noemen. Allereerst de zorg om je eigen bloedverwanten en ik denk ook dat de meesten van ons dat kunnen plaatsen. Maar direct daarna zijn het bij mij toch de ouderen, de gehandicapten, mensen met een zwakkere gezondheid en heel aangrijpend mensen wier leven één dezer dagen in de lijn der verwachting zal eindigen, die in beeld komen. Met name die laatste categorie springt er wat mij betreft uit. Gelukkig is bij de verordening verpleeghuizen te sluiten, daar een uitzondering voor gemaakt.

Lees meer...

regenboogDe fractie van 50PLUS Gelderland zit, net als een groot gedeelte van Nederland, thuis. Wat doen zij zoal, hoe ervaren zij deze tijd?
In het eerste deel van de drieluik de gedachtes van Ruud Bakkers en Marcel Bruins.

Ruud:

Afgelopen dinsdag ontving ik van mijn huisarts een mailtje met het advies, gezien mijn leeftijd en gezondheid, maar thuis te blijven. Achter de geraniums dan maar? Nee hoor. Als ik naar buiten kijk zie ik prachtig bloeiende magnolia’s en perken vol met viooltjes. Dat komt niet omdat ik zo actief in de tuin geweest ben. Mijn partner heeft voor de kleuren gezorgd, mijn deel heeft zich beperkt tot de eerste grasmaai beurt.

Lees meer...

Corona outfitBeste leden van 50PLUS Gelderland,

Namens het Provinciaal Bestuur, de fractie van de Provinciale Staten, de fracties van de Gemeenten Apeldoorn en Nijmegen alsmede de fracties van de drie Waterschappen Rivierenland, Vallei & Veluwe en Rijn & IJssel wil ik u, uw familie en geliefden heel veel sterkte toewensen in de strijd tegen het vreselijke coronavirus.

Neemt u s.v.p. alle voorgeschreven regels in acht. Blijf zo veel mogelijk binnen en zorg goed voor uzelf!

Mocht u behoefte hebben aan contact, dan kunt u mij bereiken per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06-30469537.

Met vriendelijke groet,

Nelleke de Jong
Secretaris

Windmolens aanbouwVandaag 4 maart geven we wederom aandacht aan het ochtendgedeelte van de Statendag. Ter voorbereiding op de besluitvorming in Provinciale Staten vinden dan de Beeldvormende en de Oordeelsvormende vergaderingen plaats.
Naast de Statenleden Marcel Bruins en Leendert Lodder namen Ruud Bakkers, Theo Weijers en Leo Kok deel aan deze vergaderingen.

Startnotitie Mobiliteitsvisie

Ruud vertegenwoordigde 50PLUS bij het vervolg van de oordeelsvormende vergadering over de Startnotitie Mobiliteitsvisie. Hij startte zijn betoog met de complimenten aan de ambtenaren die de stukken hebben uitgewerkt en aan ROCOV voor haar integrale benadering. Verder maakte hij zich hard voor politieke aanwezigheid bij de bijeenkomst met de 31 partners (vervoersondernemingen). Uiteraard gaf Ruud aandacht aan de wens voor gratis Openbaar vervoer voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Hier zal 50PLUS op blijven hameren!

Lees meer...

vliegroutesMakelaars en juristen stellen vast dat er sprake zal zijn van een waardedaling van het vastgoed dat ligt onder de laagvliegroutes van luchthaven Lelystad in Gelderland en Overijssel. Het gevaar is ook dat de vastgestelde routes nog wijzigen, de minister is immers niet erg standvastig!

Het is mogelijk om het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aansprakelijk te stellen voor een potentiële waardedaling van uw huis. Dit kunt u doen via een stuitingsbrief. Deze brief moet echter vóór 1 april a.s. bij het ministerie binnen zijn, omdat het dan vijf jaar geleden is dat het eerste besluit omtrent de luchthaven werd gedaan.

Voor meer informatie kunt u terecht op: https://satl-lelystad.nl/doen/schade/.