50PLUS komt met twee zetels in de Eindhovense gemeenteraad. Dat bleek woensdagavond net voor middernacht, nadat alle stemmen waren geteld.

De uitslag werd door de kandidaten en aanhang van 50PLUS met gejuich ontvangen. Lijsttrekker Ruud van Acquoij: "Voor een partij die voor het eerst aan de verkiezingen deelneemt, is dit een fantastisch resultaat. We bedanken vooral alle kiezers die hun vertrouwen in 50PLUS hebben uitgesproken. We gaan nu keihard aan de slag om dat vertrouwen waar te maken."

De eerste weken van januari voerde 50PLUS Eindhoven op verschillende plaatsen in de stad actie tegen de aflosboete. Daarbij werden ruim zeshonderd handtekeningen opgehaald. Eén van de locaties waar veel mensen hun handtekening zetten was de Heuvel Galerie. Partijleider Henk Krol, bestuurslid 50PLUS Brabant Chris Spooren en kandidaat-raadsleden 50PLUS Eindhoven Theo Hoppenbrouwers, Hans Gommers en lijsttrekker Ruud van Acquoij kregen veel steunbetuigingen van voorbijgangers voor de actie van 50PLUS tegen het plan van de regering (CDA, VVD, ChristenUnie en D66) om mensen die hun hypotheek hebben afgelost extra belasting te laten betalen.

Meer geld voor wijkgebouwen, bibliotheekfilialen heropenen, meer aandacht voor veiligheid, voor bestrijding armoede en eenzaamheid onder ouderen. Dat waren enkele hartenkreten vanuit het publiek bij het politieke debat op 1 maart jl., georganiseerd door OVO (Overlegorganisatie voor Ouderen). Plaats van handeling was Het Atrium aan het Gagelboschplein, dat vrijwel tot de laatste stoel was bezet.  

Lees meer...

50PLUS Eindhoven komt op voorLogo 50PLUS Eindhoven FB de belangen van alle inwoners van Eindhoven, met de nadruk op de 50-plussers. 50PLUS Eindhoven wil dat iedere inwoner van Eindhoven kan meedoen en niemand zich buitengesloten voelt. We willen een veilige stad waar mensen samen wonen, leven, werken en recreëren.

Lees meer...

De enkele argeloze voorbijgangers op de Oude Bosschebaan in Eindhoven-Noord keken zondagochtend 10 december een beetje vreemd op. Begrijpelijk. Want het was best een opvallend tafereel. Een groep van circa twintig 50-plussers liep vanuit seniorencomplex Pieter Eiffhuis naar de bushalte aan de overkant. Gewapend met paraplu’s trotseerden ze sneeuw en gure wind. En ondanks dat winterse weer was de stemming opperbest.

Lees meer...

50PLUS Eindhoven was aanwezig op de Senioren Expo in Veldhoven (16 t/m 21 januari), in de drukbezochte stand van 50PLUS Noord-Brabant. Ook hier weer veel aandacht van zowel bezoekers als van de media voor de actie van 50PLUS tegen de aflosboete. Veel bezoekers wilden graag tekenen tegen deze aflosboete en soms was het zo druk dat mensen even moesten wachten voordat ze het formulier konden invullen. Uiteindelijk zijn de vereiste tienduizend handtekeningen gehaald en alle formulieren zijn donderdag 18 januari, ondanks de storm, afgeleverd bij de Kiesraad in Heerlen.
Verder was er op de 50PLUS-stand uiteraard veel aandacht voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In Brabant doet 50PLUS mee in Breda, Helmond, Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Subcategorieën

Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!