In de Gastopinie van BNdeSTEM ontkracht hoofdredacteur OnsPensioen en Pensioenbelangen van het ABP,  Roelof Mulder en Hans Breuker uit Leeuwarden in Trouw, de oproep van Hoogleraar @Theo Nijman om in een Persoonlijk Pensioen de beleggingstegenvallers op te vangen als NepNieuws. Er zit immers meer dan 1400 miljard in kas, genoeg om de komende 70 jaar alle pensioenen van de grootste 5 pensioenfondsen te betalen

jaarbeurs2018

Bovendien ergerlijk dat werkgevers denken mooi weer te kunnen spelen op kosten van de overheid.  Tijdens het pensioenoverleg, binnen het vraagstuk van ouder worden en oudedagsvoorziening, leunen de werkgevers achterover en leggen ze de rekening bij de overheid. Als werkgever ondernemen zij weinig initiatief om belasting van mensen met een zwaar beroep, te ontzien. Bijvoorbeeld via financiering van vervroegde uittreding, het ontwikkelen van tijdige en betere loopbaanbegeleiding en zoals het instellen van een meester-gezel coaching constructie.

 

Wij hebben de Stichting 50PLUS Gemeenteraad Eindhoven opgericht onder RSIN: 8590.56.430
Ons contactadres: postbus 90150, 5600RB Eindhoven 
Als onbezoldigd bestuur zijn aangesteld
Voorzitter: H. Joosten
Secretaris: H. van Acquoij
Penningmeester: P. der Kinderen
Het bestuur is te reiken onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen kunt U ons rechtstreeks bereiken onder 040-2382435.

JAARVERSLAG 2018

Het jaar 2018 is voorbij gevlogen!

Onze dankbaarheid voor de 2 raadszetels. Deze hebben wij vertaald met actieve inzet en positieve samenwerking in de raad. 50PLUS heeft 29 moties, 5 amendementen, 4 raadsvragen en 3 agenderingsverzoeken ingediend.

Lees meer...

50PLUS Eindhoven komt op voorLogo 50PLUS Eindhoven FB de belangen van alle inwoners van Eindhoven, met de nadruk op de 50-plussers. 50PLUS Eindhoven wil dat iedere inwoner van Eindhoven kan meedoen en niemand zich buitengesloten voelt. We willen een veilige stad waar mensen samen wonen, leven, werken en recreëren.

50PLUS Eindhoven vindt dat de gemeente er is voor de burgers en dienstbaar moet zijn naar de inwoners. Mensen die aankloppen bij de gemeente met een vraag of voor hulp, moeten worden behandeld als individu en niet als een dossiernummer, een probleemgeval of als kostenpost.

50PLUS Eindhoven streeft naar een stad zonder tweedeling. Waarin iedereen volledig meetelt en wordt gewaardeerd.

Lees meer...

Vandaag pakt de media groot uit : ons pensioenfonds zakt door de hoeven

In zijn persbericht van 24 Januari laat PME weten dat "De beleidsdekkingsgraad van PME daalde in het laatste kwartaal van 2018 van 101,8% naar 101,3%.

De actuele dekkingsgraad daalde van 103,4% naar 97,6%. Dit als gevolg van tegenvallende beurzen en een dalende rente" 

PME dekkingraad januarie2019 persbericht

Martin van Rooijen was tot kort een roepende in de woestijn: "Door de lage rekenrente hebben meeste pensioenfondsen zoals ABP, PME, PMT en PFZW al jaren geen her-indexatie uitgevoerd. Frans van Groeningen voegt daaraan toe: "ondanks de uitstekende meerjarig behaalde rendementen van  gemiddeld 7% legt de staat ons een rekenrente van 1,6% op om de reserves te berekenen. Het tekort bij de pensioenfondsen berust dus op een misvatting". Wat vindt U? Loopt U ook mee met de staking oproep van het FNV? Deel uw mening met ons!

Subcategorieën