De laatste tellingen laten zien dat Brabant opnieuw veel last zal gaan krijgen van de eikenprocessierups deze zomer. Doordat de rupsen in de grond verpoppen en zo droogte, hitte en bestrijdingsmiddelen ontlopen, vliegen de vlinders uit in onvoorspelbare vlagen, de hinderlijke brandharen achterlatend. Een vroeg ingezette permanente bestrijding is noodzakelijk! Het is bekend dat veel vogels de eikenprocessierups inmiddels op hun menu hebben staan. En het werkt echt om de natuurlijke vijand van de rups in te schakelen, zo zien ze in het Drentse Wapserveen. Daar werden op een proeflocatie 80 procent minder nesten van de rupsen aangetroffen. Foto Silvia Hellingman 2019het kippengaas beschermd tegen eksters (Silvia Hellingman 2019)

Per 1 augustus 2018 is de Stichting 50PLUS Gemeenteraad Eindhoven opgericht onder RSIN: 8590.56.430
Ons contactadres: postbus 90150, 5600RB Eindhoven 
Als onbezoldigd bestuur zijn aangesteld
Voorzitter: H. Joosten
Secretaris: H. van Acquoij
Penningmeester: P. der Kinderen
Het bestuur is te reiken onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen zijn wij te bereiken onder 040-2382435. 

50PLUS Eindhoven komt op voorLogo 50PLUS Eindhoven FB de belangen van alle inwoners van Eindhoven, met de nadruk op de 50-plussers. 50PLUS Eindhoven wil dat iedere inwoner van Eindhoven kan meedoen en niemand zich buitengesloten voelt. We willen een veilige stad waar mensen samen wonen, leven, werken en recreƫren.

50PLUS Eindhoven streeft naar een stad zonder tweedeling. Waarin iedereen volledig meetelt en wordt gewaardeerd.

Lees meer...

Subcategorieƫn