50PLUS komt met twee zetels in de Eindhovense gemeenteraad. Dat bleek woensdagavond net voor middernacht, nadat alle stemmen waren geteld.

De uitslag werd door de kandidaten en aanhang van 50PLUS met gejuich ontvangen. Lijsttrekker Ruud van Acquoij: "Voor een partij die voor het eerst aan de verkiezingen deelneemt, is dit een fantastisch resultaat. We bedanken vooral alle kiezers die hun vertrouwen in 50PLUS hebben uitgesproken. We gaan nu keihard aan de slag om dat vertrouwen waar te maken."

50PLUS Eindhoven was aanwezig op de Senioren Expo in Veldhoven (16 t/m 21 januari), in de drukbezochte stand van 50PLUS Noord-Brabant. Ook hier weer veel aandacht van zowel bezoekers als van de media voor de actie van 50PLUS tegen de aflosboete. Veel bezoekers wilden graag tekenen tegen deze aflosboete en soms was het zo druk dat mensen even moesten wachten voordat ze het formulier konden invullen. Uiteindelijk zijn de vereiste tienduizend handtekeningen gehaald en alle formulieren zijn donderdag 18 januari, ondanks de storm, afgeleverd bij de Kiesraad in Heerlen.
Verder was er op de 50PLUS-stand uiteraard veel aandacht voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In Brabant doet 50PLUS mee in Breda, Helmond, Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Meer geld voor wijkgebouwen, bibliotheekfilialen heropenen, meer aandacht voor veiligheid, voor bestrijding armoede en eenzaamheid onder ouderen. Dat waren enkele hartenkreten vanuit het publiek bij het politieke debat op 1 maart jl., georganiseerd door OVO (Overlegorganisatie voor Ouderen). Plaats van handeling was Het Atrium aan het Gagelboschplein, dat vrijwel tot de laatste stoel was bezet.  

Lees meer...

50PLUS Eindhoven komt op voorLogo 50PLUS Eindhoven FB de belangen van alle inwoners van Eindhoven, met de nadruk op de 50-plussers. 50PLUS Eindhoven wil dat iedere inwoner van Eindhoven kan meedoen en niemand zich buitengesloten voelt. We willen een veilige stad waar mensen samen wonen, leven, werken en recreëren.

50PLUS Eindhoven vindt dat de gemeente er is voor de burgers en dienstbaar moet zijn naar de inwoners. Mensen die aankloppen bij de gemeente met een vraag of voor hulp, moeten worden behandeld als individu en niet als een dossiernummer, een probleemgeval of als kostenpost.

50PLUS Eindhoven streeft naar een stad zonder tweedeling. Waarin iedereen volledig meetelt en wordt gewaardeerd.


Prioriteiten van 50PLUS Eindhoven zijn:

  • Zorg die effectief en efficiënt is ingericht
  • Ruime aandacht voor veiligheid
  • Woningbouw gericht op kwaliteit, kostenbesparing en bevordering sociale contacten
  • Armoedebestrijding en tegengaan van eenzaamheid en sociale isolatie
  • Integratie voor alle (groepen) Eindhovense inwoners
  • Stimulering van burgerinitiatieven
  • Betaalde banen die bereikbaar zijn voor iedereen
  • Openbaar vervoer moet voor iedereen bereikbaar en betaalbaar zijn
  • Zoveel mogelijk duurzaamheid (energie, water) en innovatie om doelen te realiseren
  • Financiële discipline van de gemeente (randvoorwaarde voor alle andere plannen)

Lees meer...

Subcategorieën

Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!