Ondanks het slechte weer en uitvallers door ziekte, is er stug doorgegaan met de campagne. Zoals vandaag in Hoogeveen waar geflyerd werd en in Emmen waar kandidaat Marinus Kasteleijn zich van zijn beste kant liet zien bij het wooncomplex De Oostermarke. En kandidaat Ton Schoo die zich op de Vrijdagmarkt in Emmen niet liet nat regenen. Ook op de laatste twee campagnedagen, komende maandag en dinsdag, zal er nog geflyerd worden en zullen de laatste brievenbussen van een verkiezingskrant worden voorzien.     

Voor 50PLUS staan, naast de kerntaken, ook andere zaken op de voorgrond waar we niet voor kunnen weglopen. Klimaatverandering, milieu en duurzaamheid.

Eén belangrijk element wil 50PLUS zéker onder de aandacht brengen. Dat betreft de zuivering van medicijnresten/microverontreinigingen uit afvalwater.
Nu is het zo dat niet alle resten uit het water gezuiverd worden.
Gevolg: resten van medicijnen komen in ons drinkwater voor en die krijgen wij weer binnen. Bewezen is dat hierdoor resistentie gaat optreden (voorbeeld: antibiotica).
Als we niets doen, dan is niet ondenkbaar dat mensen die zelf antibiotica nodig zijn, daarop niet meer reageren. Dat is dus gevaarlijk en kan zelfs levensbedreigend worden.

Lees meer...

De fractie heeft twee moties ingediend over de veiligheid van scootmobielen zelf en het veilig gebruik in het verkeer.

Aanleiding is een onderzoek van de wetenschappelijke stichting Onderzoek Verkeersveiligheidsonderzoek (SWOV). De SWOV heeft onlangs geconstateerd dat het ongevallencijfer onder scootmobielen de laatste jaren verontrustend is gestegen. De stichting adviseert gemeenten over een groot aantal kansrijke maatregelen zoals brede fietspaden; geen scherpe bochten; zichtbaarheid oversteekpunten verbeteren etc. Daarnaast wijst de fractie op verbeterpunten voor de scootmobiel zelf.

Lees meer...

 

Vestig dependance Universiteit in Emmen

Kamernood in Groningen, leegloop in Emmen. Dependances van de RUG Groningen en de Universiteit Twente zouden een oplossing kunnen bieden voor beide problemen.

Blijkbaar is het een jaarlijks terugkerend probleem: fatsoenlijke huisvesting van studenten van de RUG en Hanzehogeschool Groningen. Ik heb een oplossing voor studenten, maar ook voor de werkgelegenheid. Tussen Groningen en Enschede is geen universiteit gevestigd. In Emmen is wel de Stenden Hogeschool aanwezig en die plaats ligt nagenoeg precies tussen Groningen en Enschede in. Emmen kampt met leegloop en krimp. Dit wordt onder meer veroorzaakt doordat onze jeugd gaat studeren in... jawel bijvoorbeeld Groningen of Enschede.

Leegloop

Wat zou het toch mooi zijn om daar iets aan te doen. Leegloop tegengaan door in Emmen dependances van de RUG Groningen en de Universiteit Twente te openen. Dependances met studierichtingen waaraan veel behoefte is in Emmen en omstreken. Denk aan artsen en andere specialistische opleidingen in de zorg en technische en chemische opleidingen.

Lees meer...

U kunt u vragen of opmerkingen over de site van 50PLUS Emmen richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma en Speerpunten voor Emmen

Ons volledige verkiezingsprogramma vindt u HIER

  1. Zorg, Wonen en Leefbaarheid
  2. Armoede en Laaggeletterdheid
  3. Vrijwilligers en Mantelzorgers
  4. Economie en Werkgelegenheid
  5. Veiligheid
  6. Onderwijs en Sport
  7. Openbaar vervoer (ov) en Verkeer
  8. Milieu en Duurzaamheid
  9. Natuur, Cultuur en Toerisme
  10. Samenleving en Samenwerking.

Inschrijven nieuwsbrief