N798Woensdag 27 januari vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. De eerste Provinciale Statenvergadering van 2021 was een lange zit voor de heren. Er was een grote diversiteit aan onderwerpen.
Mede door voorbereidend werk van Theo Weijers, Ruud Bakkers, Leo Kok en Hanneke ten Brinke kwamen Marcel en Leendert beslagen ten ijs.

De meest in het oog springende onderwerpen waren: Aanpak en cofinanciering grote maatschappelijke opgaven, de Startnotitie Midterm Review, het Vervolgvoorstel uitgangspuntennotitie cultuur en erfgoed en het debatverzoek van 50PLUS over Aanpassen kruising N798 - Hoofdlaan in de gemeente Putten.

Lees meer...

doemeemet dekrachtvanPLUS 2 kleuren RGBOproep aan onze Gelderse leden die ons tijdens de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer kunnen helpen!

De werkzaamheden zullen hoofdzakelijk bestaan uit het plakken van verkiezingsposters op daarvoor bestemde borden in verschillende gemeenten bij u in de buurt. De kilometervergoeding bedraagt € 0,19 per gereden kilometer.

Wilt u meewerken om “De kracht van PLUS” uit te helpen dragen, dan kunt u zich aanmelden bij het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-30469537 voor verdere informatie.

Namens Bestuur Gelderland,

Nelleke de Jong,
Secretaris

WinterParkVBeste leden,

Het Gelders Bestuur wenst u allen een goede jaarwisseling en een voorspoedig en gezond 2021.

Namens het Bestuur,

Nelleke de Jong,
Secretaris

Scherpenzeel01Woensdag 9 december vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. Dit was de laatste vergadering van 2020. Voor de fractie van 50PLUS was dit een bijzonder jaar, ook het vergaderen gaat vaak in niet optimale omstandigheden.

De twee belangrijkste onderwerpen van deze vergadering waren het Rekenkamerrapport over de circulaire economie en het debatverzoek over dossier Scherpenzeel.

Lees meer...

Logo 50plusGLDLees HIER onze eerste Nieuwsbrief van de maand december. Met informatie over de bijzondere Virtuele Algemene Ledenvergadering op 12 december a.s., de Provinciale Algemene Vergadering en alle ontwikkelingen binnen 50PLUS Gelderland.

Ook kunt u zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om deze Nieuwsbrief in uw mailbox te ontvangen.

eenzaam

Woensdag 11 november vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering.

Het belangrijkste onderwerp van deze vergadering was de Begroting van 2021.

Begroting 2021

Leendert voerde het woord namens 50PLUS tijdens de begrotingsbehandeling. In zijn betoog begon Leendert over de corona problematiek en de gevolgen die dit met zich mee brengt. Naast de gezondheid die in gevaar komt, ligt er ook een recessie om de hoek. Nu de financieel economische gevolgen meer gevoeld worden verdwijnt het solidariteitsbeginsel snel uit zicht. Met sociale isolatie en vereenzaming tot gevolg.

Lees meer...

PSdigitaalWoensdag 28 oktober vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. Leendert was live aanwezig in het Huis der Provincie, Marcel nam deel op afstand. Corona gooit ook hier roet in het eten. Maar, de technische middelen geven ieder Statenlid de gelegenheid om aan de vergadering deel te nemen.

De twee belangrijkste onderwerpen van deze vergadering waren de Nazorgheffing stortplaatsen en de Najaarsnota.

Lees meer...

Logo 50plusGLDDeze maand is onze voorzitter Jan Zoetelief om persoonlijke redenen afgetreden.
Het bestuur van 50PLUS Gelderland heeft Will Reichgelt, bestuurslid, als waarnemend voorzitter benoemd tot de eerstvolgende te houden Provinciale Algemene Vergadering.

Deze vergadering kan vanwege de aangescherpte Corona maatregelen naar verwachting pas in de eerste helft van 2021 plaatsvinden.

In de voorbereiding van die vergadering zullen kandidaten voor diverse bestuursfuncties volgens de gebruikelijke procedure worden opgeroepen.

Logo 50plusGLDAan onze leden van 50PLUS Gelderland

 

Geachte leden,

Op 3 oktober aanstaande maakt onze politieke vereniging 50PLUS een volgende belangrijke stap in haar ontwikkeling. Wij zijn een vereniging en de leden maken in hun ledenvergadering de belangrijke keuzes.
Het bestuur van de afdeling Gelderland is primair verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met u als lid en het bieden van steun.

Ook is deze e-mail ervoor om u te informeren.

Lees meer...