HuizenCorsoWoensdag 28 april vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de digitale Provinciale Statenvergadering. Mede door voorbereidend werk van Theo Weijers, Leo Kok en Hanneke ten Brinke kwamen Marcel en Leendert beslagen ten ijs.

Het meest in het oog springende onderwerp was de Kadernota MTR (Midterm review).

De vergadering begon met het afscheid van griffier Bob Roelofs. Bob nam, na 18 jaar, afscheid om wethouder te worden in zijn geliefde Arnhem. Na de dankwoorden van Commissaris van de Koning John Berends en oud statenlid Kees van Baak en Bob’s afscheidsspeech werd de vergadering voortgezet. De fractie van 50PLUS is Bob dankbaar voor zijn inspanning de afgelopen jaren en wenst hem veel succes in de Arnhemse politiek.

Lees meer...

Ruud Bakkers test

Met veel verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze fractievolger Ruud Bakkers op 25 maart 2021.

Wij hebben Ruud leren kennen als een veelzijdig man, erg charmant, vol humor en iemand met kennis van zaken. Voor de fractie van 50PLUS hield hij zich vooral bezig met Openbaar Vervoer, Ruimte, Natuur en landschap en Mobiliteit. Ondanks zijn ziekbed bleef hij ons ondersteunen zo veel als hij kon.

Zijn werkbare leven heeft hij doorgebracht in de diplomatieke dienst. Hij deelde graag zijn ervaringen, zijn mooie verhalen. Door zijn aanwezigheid verrijkte hij de fractie en vergaderingen waaraan hij deel nam.

Lees meer...

Logo 50plusGLDOp 19 juni aanstaande zal de Provinciale Algemene Vergadering worden gehouden. We gaan er van uit weer fysiek bij elkaar te kunnen komen. Mocht dit onverhoopt niet toegestaan zijn, dan zullen wij u te zijner tijd hierover informeren.

Tijdens deze vergadering zullen door u nieuwe bestuursleden voorgedragen en gekozen worden.
We zoeken kandidaten voor de functies van:
- Voorzitter;
- Secretaris;
- Twee Algemeen Bestuursleden.

Lees meer...

Logo 50plusGLDLees HIER onze Nieuwsbrief van de maand maart. Met informatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, de Provinciale Algemene Vergadering op 19 juni met extra aandacht voor de verkiezing van nieuwe bestuursleden en de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Ook kunt u zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om deze Nieuwsbrief in uw mailbox te ontvangen.

ps groepsfotoOp 23 maart start de digitale cursus Politiek Actief voor de provincie. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden.
Hoe werkt de Gelderse politiek in de dagelijkse praktijk, hoe krijg je invloed op en hoe voer je een goed debat? Dit leer je tijdens vijf avonden van een ervaren trainer, Statenleden en mensen die dichtbij het vuur werken.

Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen - en meer! - krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Daarnaast is er een training debatteren en zijn er online ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie om ervaringen uit de praktijk te horen. Ter afsluiting wonen de deelnemers een digitale Statenvergadering of oordeelsvormende vergadering bij.

Lees meer...

N798Woensdag 27 januari vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. De eerste Provinciale Statenvergadering van 2021 was een lange zit voor de heren. Er was een grote diversiteit aan onderwerpen.
Mede door voorbereidend werk van Theo Weijers, Ruud Bakkers, Leo Kok en Hanneke ten Brinke kwamen Marcel en Leendert beslagen ten ijs.

De meest in het oog springende onderwerpen waren: Aanpak en cofinanciering grote maatschappelijke opgaven, de Startnotitie Midterm Review, het Vervolgvoorstel uitgangspuntennotitie cultuur en erfgoed en het debatverzoek van 50PLUS over Aanpassen kruising N798 - Hoofdlaan in de gemeente Putten.

Lees meer...

doemeemet dekrachtvanPLUS 2 kleuren RGBOproep aan onze Gelderse leden die ons tijdens de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer kunnen helpen!

De werkzaamheden zullen hoofdzakelijk bestaan uit het plakken van verkiezingsposters op daarvoor bestemde borden in verschillende gemeenten bij u in de buurt. De kilometervergoeding bedraagt € 0,19 per gereden kilometer.

Wilt u meewerken om “De kracht van PLUS” uit te helpen dragen, dan kunt u zich aanmelden bij het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-30469537 voor verdere informatie.

Namens Bestuur Gelderland,

Nelleke de Jong,
Secretaris

WinterParkVBeste leden,

Het Gelders Bestuur wenst u allen een goede jaarwisseling en een voorspoedig en gezond 2021.

Namens het Bestuur,

Nelleke de Jong,
Secretaris

Scherpenzeel01Woensdag 9 december vertegenwoordigden Marcel Bruins en Leendert Lodder 50PLUS tijdens de Provinciale Statenvergadering. Dit was de laatste vergadering van 2020. Voor de fractie van 50PLUS was dit een bijzonder jaar, ook het vergaderen gaat vaak in niet optimale omstandigheden.

De twee belangrijkste onderwerpen van deze vergadering waren het Rekenkamerrapport over de circulaire economie en het debatverzoek over dossier Scherpenzeel.

Lees meer...