Het was het jaar van o.a. afscheid nemen van onze burgemeester de heer Peter Snijders. Veel inwoners van de gemeente Hardenberg vinden het jammer dat hij vertrokken is naar Zwolle. De commissaris van de Koning heeft besloten dat wij in de gemeente Hardenberg toch een waarnemend burgemeester moesten krijgen. Dit is ook gebeurt in de persoon van de heer Wiggers oud Burgemeester van de gemeente Hattem.

Lees meer...

logo 50PLUS

Op de begraafplaats De Larikshof in Hardenberg is een troostboom geplaatst waar ouders speciaal voor kinderen die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden een vlinder ter nagedachtenis kunnen laten plaatsen. De fractie van 50PLUS Hardenberg vindt dat deze mogelijkheid aanwezig moet zijn in iedere kern met een eigen begraafplaats.

 

Lees meer...

gijs.jpg

Oudere woningeigenaren in de gemeente Hardenberg kunnen hun huis na de zomer aanpassen met de Verzilverlening. Die kunnen ze afsluiten op basis van de overwaarde van de lopende hypotheek. Zo kunnen ze hun woning geschikt maken om er langer te blijven wonen, en ook energiezuiniger maken. Raadslid Gijs Schuurman van 50PLUS heeft er anderhalf jaar geleden al om gevraagd. Hij is blij dat het nu gelukt is. 

Lees meer...

Fractievoorzitter Gijs Schuurman blijft 50Plus Hardenberg trouw Foto RTV Oost

De twee Hardenbergse 50Plus-raadsleden blijven de partij trouw en zullen niet vertrekken. Dat hebben zij RTV Oost desgevraagd laten weten. 

Binnen de landelijke partij is onderling ruzie ontstaan. Het conflict duurt al weken en heeft ertoe geleid dat de partijvoorzitter Geert Dales en kopstuk Henk Krol de partij hebben verlaten. Krol begint een nieuwe partij, namelijk de Partij voor de Toekomst.

 

Lees meer...

Dedemsvaart/Hardenberg- Wim Sekeris uit Dedemsvaart, die onder andere bekend is van de Participatieraad, maar bijvoorbeeld ook als lid van D66, heeft zich groen en geel geërgerd aan de reactie van de gemeenteraad en het college toen de voorman van 50Plus Hardenberg in de raadsvergadering een motie indiende om vanaf 1 januari 2020 geen alcohol meer te schenken in het gemeentehuis.

Lees meer...

In het verkiezingsprogramma van 50PLUS Hardenberg hebben wij het al reeds aangegeven dat 50PLUS Hardenberg van mening is dat het openbaar vervoer in de Gemeente Hardenberg beter zou moeten ook met het oog op de diverse woonwijken en de kleine kernen.

 

Lees meer...

Hardenberg is een stad waar de gevleugelde uitspraak is “Hardenberg kracht van Gewoon doen”

In de Gemeente Hardenberg hoort conform het brede pallet aan diverse inwoners ook een 50PLUS partij in de gemeenteraad thuis. Een 50PLUS partij die aandacht heeft voor alle inwoners die in de Gemeente Hardenberg wonen. 

Lees meer...