Kiezers bedankt!

50PLUS in één keer vierde partij van Vlissingen geworden met 1430 stemmen. 50PLUS komt daarmee op 2 zetels in de gemeenteraad, uw geluid gaat gehoord worden.

Alleen de PSR, LPV en de VVD zijn groter. We hebben GroenLinks, SP, PvdA, SGP, POV, CDA, CU en D66 achter ons gelaten.

Schermafdruk 2018 02 20 08.50.47Wat vindt 50PLUS Vlissingen belangrijk. Wat zijn de standpunten en waar worden de komende jaren de accenten gelegd?

U leest het allemaal in ons verkiezingsprogramma. Wanneer u op de afbeelding in dit bericht klikt wordt het gehele programma als PDF gedownload.

Beste leden 50PLUS Vlissingen,
 
 
Hier weer even een korte tussentijdse update van onze campagne 50PLUS  deelname in de gemeenteraad van Vlissingen:
 
Vrijdag 16 februari bezocht Henk Krol (fractieleider 50PLUS 2e kamer) Vlissingen.Na de gezamenlijke lunch met een aantal GR kandidaten werd door dhr. J.de Graaf(alg. directeur WVO)een rondleiding verzorgt door het nieuwe Scheldehof .
Een mooi imposant gebouw  met een geslaagd hergebruik na jaren Schelde gebruik als zware plaatwerkerij.Vervolgens werd een bezoek gebracht aan Damen scheepswerf / Amels jachtbouw.
Terug in Scheldehof hield Henk Krol een inleiding over het ontstaan van de 50PLUS partij,overgaand in de actuele politiek als zaken zijnde de aflosboete en de pensioenfonds rekenrente.Vanuit het publiek (omdat het een open bijeenkomst was is er geen presentie lijst gemaakt,ong. 30-35 mensen)werden vragen gesteld ,deze werden door Henk vakkundig beantwoord.Het tweede deel van deze middag bestond uit de aftrap van onze VK campagne.
Lijsttrekker Rens Reijnierse  opende met een korte inleiding en stelde daarna een aantal kandidaten voor de gemeenteraad voor.Vragen van bezoekers werden beantwoord, soms in een geanimeerde discussie.
Na afloop werden alle bezoekers uitgenodigd voor een hapje en een drankje en was er de mogelijkheid persoonlijk kennis te maken.
 
Kernpunt van Henk Krol zijn betoog was:   ‘”HET MOET EERLIJKER”'!
 
Voor wie er niet bij was : door RTV VLissingen is een filmpje gemaakt  welke is te zien op hun website:  www.rtvvlissingen.nl
Herkansing??    op 19 maart komt Martin van Rooijen naar Scheldehof,  ook dan bent u allen hartelijk welkom!  Tijdstip volgt nog.
P.S. u kunt zich nog steeds opgeven voor medewerking aan onze *straat pr*
 

Met vriendelijke groet,

Gerard de Jonge
Secretaris werkgroep Vlissingen
Tel: 0118-467553

E mail :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.50pluspartij.nl

Op vrijdag 16 februari 15.30 uur vindt de aftrap plaats van de verkiezingscampagne 50PLUS in Vlissingen

Wij nodigen iedereen uit voor een bijeenkomst met Henk Krol. Hij zal bij die bijeenkomst ingaan op de "Aflosboete" en waarom het zo belangrijk is dat er een bodem in de rekenrente gelegd wordt.

Aansluitend zal de lijsttrekker voor Vlissingen, Rens Reijnierse, ingaan op het verkiezingsprogramma voor Vlissingen en de kandidaten aan u voorstellen.

De 50PLUS-partij doet voor de eerste keer in haar bestaan mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Vlissingen. Waarom is dat zo belangrijk? 50PLUS is toch vooral een landelijke partij?

50PLUS beseft dat in het Parlement, de Tweede en de Eerste Kamer de beslissingen worden genomen die uiteindelijk iedereen in het hele land aangaan. Veel van die beslissingen hebben direct te maken met de leefomstandigheden van ouderen en zwakkeren in de samenleving. Gemeenten en provincies moeten die besluiten uitvoeren. 50PLUS vindt dat ouderen, mensen die zorg nodig hebben en de lagere inkomensgroepen daar te veel nadeel van ondervinden.

Daarom zet 50PLUS zich in voor ouderen en jongeren die hierdoor getroffen worden. Hier ligt ook precies de noodzaak om 50PLUS in alle gemeenten te brengen. Net als in de Tweede Kamer is 50PLUS daar nodig om op te komen voor de belangen van haar kiezers en het zekerstellen van de belangen van ouderen, jongeren en zwakkeren. Denk daarbij aan AOW, Pensioenen, Uitkeringen en lagere inkomens.

Om direct lokaal betrokken te zijn bij de burgers en ouderen is het van groot belang dat wij in Vlissingen actief worden. Denk daarbij aan WMO, openbaar vervoer, bereikbaar centrum, goede sociale- en medische voorzieningen, welzijns- en sportcentra in de wijken. Daarom 50PLUS in de Gemeente Vlissingen, DUS.